Hemoroidi.rs Lečenje Hemoroida prirodnim putem.

Hemoroidi ili šuljevi su otečeni, ali i normalno prisutni krvni sudovi u i oko anusa (čmara) i donjeg dela rektuma, koji su prošireni pod pritiskom krvi (slično kao proširene vene na nogama).

Najčešći uzrok nastanka hemoroida je naprezanje prilikom defekacije, stiskanje i zadržavanje, a mogu biti i trudnoća, genetski faktori (nasledna predispozicija za pojavu hemoroida), starost, hronični zatvor, dijareja, dugotrajno sedenje i analne infekcije. Vene u rektumu i anusu su pod značajnim pritiskom pri svakoj defekaciji (izbacivanju stolice).

Naprezanje i potiskivanje mogu dovesti do pucanja i širenja vena u rektalnom zidu i stvaranja hemoroida.

Spoljni hemoroidi su vidljivi i nalaze se blizu anusa, dok se interni (unutrašnji hemoroidi) mogu stvoriti bilo gde u analnom kanalu.

Neki od simptoma hemoroida su svrab, peckanje, vrelina oko i u anusu, bol pri vršenju nužde, intezivan bol, na početku malo krvarenje a kako se stanje pogoršava sve obilnije krvarenje. Svrab i bol pri hodanju, sedenju..

Naravno uvek bi ukoliko tegobe perzistiraju trebalo posetiti lekara.

U knjizi ću Vam otkriti svoju metodu lečenja hemoroida koja je pomogla stotinama ljudi koji su je prihvatili pročitavši knjigu i pomogla da ne dodje do operacije, krvarenja, nesnosnih bolova i nervoze.

Kako Izlečiti Hemoroide.